maanantai 4. marraskuuta 2013

Lokakuu 2013



Tuunarit testasivat salissa painopyöriä". Nina ja Päivi ostivat kerran Tevellasta tämmöiset vempeleet, "kun halvalla sai".. ja mietimme käyttötarjoitusta pitkään ja todettiin, että niillä voi "leimata". Käyttökokemus kylläkin varmisti sen mitä epäilimme myös, että nämä pyörät soveltuvat parhaiten ulkokäytöön hiekan kuviointiin! Mutta hienoa taidetta näillä myös saatiin tehtyä, varsinkin kun olivat vielä aivan upouudet ja puhtaat :)





Aamupäivä kerhojen muovailutaidetta Ming Fang kanssa!
Toinen kuva hienosta legorakentelu leikistämme:)


Alla Helkan piirrustus hänestä ja kavereista kerhossa!


Huushollin väki on mukana Mwanza projetissa, joka työsti lokakuun aikana levyä projektin hyväksi.
Mwanzahan on Tampereen Tansanialainen ystävyyskaupunki.
Levy-prosessissa ovat olleet mukan Maco Oye, Menard Mponda sekä Puistokoulun valinnainen musiikkiryhmä, Pispan koulun musiikkiluokat ja hienona soololaulajana Pauliina Pirttinen.
Meidän Matti hoiti äänitys ja miksaus hommelit ja Nina teki kannet. Konsertti, joka järjestetään Sampolassa ke 13.11 on valitettavasti täyteen buukattu koululaisi, joten sinne ette pääse osallistumaan! Mutta Mwanzaa voi tukea ostamalla levyn, joka kohta saapuu painosta!
  

Huushollin väki on ahkeroinut myös kahtena lauantaina Tyhy- päiväillen Tampereen päivähoidon eri yksiköille. Tällä kertaa työhyvinvointia pääsivät kanssamme kehittämään Amurin päivätkoti sekä upouusi tuleva yksikkö Männistö-Niemenranta. Alla kuva taiteellisista tuotoksista.
Amurin päiväkotilaiset tekivät omista varjotuotoksistaan taidetta. Kävimme läpi erilasia tekniikoita ja tuloksena oli oma yksilötaulu sekä eri osastojen henkilökunnan taulut! 

Männistö-Niemenrannan taidepläjäys oli tällä kertaa enemmän mielikuvituksellinen ja prosessin omainen. Eri tekniikoita käyttämällä ryhmät tekivät erilaisen taideteoksen saamansa hahmon ympärille. Tätä taidetta sitten yhdistettiin musiikkiin ja improvisoituun tanssiin. Ja hauskaa oli. Tämä työ vaattii heittäytymistä ja sitähän päivhoidon henkilöstöltä löytyy! Hyvä te ja me :)


Yllä aihe oli : hämähäkki

Toisen ryhmän aihe oli keijut

Kolmannen ryhmän aihe oli: hirvi/poro



Neljännen ryhmän aihe olivat peikot

Toki Tyhy-päivämme on täynnä muutakin kuin taidetta. Ryhmäytymisleikkejä/harjoituksia, improvisoituja pieniä kohtauksia, musiikkia, kokin tekemää loistavaa ruokaa yms yms!!
 Alla kuva Männistö-Niemenranta porukan yksilötöistä ja allakuva musailuhetkestä :)



 Tuunareiden laivanrakennus-projekti olikin sitten taas aivan eri juttu...
Näin se homma lähtee lapasesta joskus ;) Lapset sanoivat kerraasti ruokapöydässä, että haluavat tehdä laivat kerhossa. Hieman haastateltuani lapsia, että no mimmosia, tuli niinpaljon toiveita, että pakkohan niitä oli yrittää lähteä toteuttamaan. Varmasti hieman yksinkertaisemminkin tämän olisi voinut tehdä, mutta  olipahan hieno prosessi!
Ninan mies Mika pätki ylijäämä puutavaran varjoteatterisermistä ja jopa veisti pienet keulat laivoihin, jotka sitten jokainen itse suunniteli tuliko purje vai kaksi. oliko siinä matkustaja koppeja, savupiippuja, minkä värinen se paatti on jne.. Poraushomma olikin taas haastavampaa ja se jäi sitten Nina hommiksi, mutta tarkkaavaisesti kukin lapsi oman laivan porausta seurasi ja varmisit, että osat tulevat juuri siihen kohtaan kun pitikin. Purjeiden reivaus mastoon tapahtui kunkin lapsen kohdalla juhlallisesti "fanfaarien" saattelemana!

Ja poiki tämä projekti myös animaatio idean, josta lisää myöhemmin tässä blogissa. Ja aikaisemmassa postauksesta voit katsoa videot. 





Tässä Soittarit-kerholaiset varjo-ongella. Pidimme pienen musapläjäyksen varjoissa teatterin siivin.


Tuunareiden animaatio-projektista pari kuvaa itse tekmisestä.
Käytimme ipadia, jossa oli edumotion-ohjelma, joka on erityisesti suunniteltu juuri lapsille.
Kuvaaminen on helppoa... ipad teipattiin roudausteipillä pöytään, järjesteltiin lavasteet valmiiksi, sovitiin vähän mitä missäkin tapahtuu ja yksi kerrallaan lapsi sai ottaa valokuva, jolloin kaikki muut siirtivät joko laivaa/autoa/eläintä pikkaisen eteenpäin. Ninan rooli oli lähinnä neuvoa miten homma tehdään ja jakaa valokuvausvuorot. Vaikka animaatiot ovat lyhyitä, kesti tovi ottaa 80-120 valokuvaa per animaatio.
Toisella kertaa sitten äänitimme samalla ohjelmalla äänet animaatioihin. Ensin katsottiin mitä oltiin tehtykään ja harjoiteltiin ääniä ja sitten painettiin äänitysnappia ja se oli valmis!
Teimme myös vanhemmille kutsukortit seuraavalle kerhokerralle ja katsoimme yhdessä animaatiot.





Ja kuten huomaatte, siinäkin oli työtä, että kun kuva otettiin
kaverien piti olla pois näkyvistä! Valokuvaajalla oli siis tarkka työ :)
 
Tässä pienten kerholaiset kapulahommissa!
Taisivat puput loikkia niin lujaa, että kamerakin aivan "tärähti" mykkyrälle ;)

Tuunareiden animaatio-projekti